Azure App Services en Azure Functions
Wed 21 Sep 2016 Itility, Eindhoven
Azure App Services en Logic Apps
Azure App Services is het Platform-as-a-Service aanbod van Microsoft Azure en bevat diensten als Web Apps, API Apps, Mobile Apps, Logic Apps en Function Apps (Azure Functions). Deze overview laat zien hoe het platform is opgebouwd. Ook kijken we specifiek naar een voorbeeld met Logic Apps en hoe je deze kunt gebruiken om complexe business logica te orchestreren.
Azure Functions
Azure Functions is onderdeel van het Azure App Services platform. Met Azure Functions kun je zelfstandige stukken code hosten in de cloud en op events laten reageren in een mini-workflow; voer bijvoorbeeld je code uit wanneer er een nieuwe Blob in Blob Storage komt te staan. Daarnaast zijn Azure Functions 'server-less'. In deze sessie leer je hoe dat zit.
Schedule
- 17:30 - 18:30 Inloop en hapje
- 18:30 - 19:15 Barry Luijbregts - Azure App Services en Logic Apps
- 19:15 - 19:30 Break
- 19:30 - 20:15 Tim Swinkels - Alles over Azure Functions
- 20:15 - 21:30 Borrel en netwerken
Capacity
- Maximum:
- 40
Speakers
Barry Luijbregts
Freelance
Barry Luijbregts is an independent architect and software developer focused on preparing business applications and solutions for the cloud. A Microsoft Azure MVP, Barry is a skilled educator and active member of the community providing Pluralsight cloud and developer-focused courses on Azure, .NET and ASP.NET. Additionally, Barry delivers on-sight private training sessions for corporate groups, records podcasts, co-founded and maintains an active .NET User Group (.NET Zuid), and leads technology boot camps. Barry has a lifelong passion for technology and for IT in particular. Technology drives his curiosity as he stays current and gains unique access to new technology through Microsoft early adoption programs. Understanding that software is an investment, Barry uses his knowledge of cloud direction to advise clients on forward looking and sustainable long-term solutions.
Tim Swinkels
Itility
Als middelbare scholier was ik al bezig met werken met computers. Door zelfstandig de opties van software uit te zoeken, kon ik anderen helpen in de digitale wereld. Dit resulteerde in een keuze voor de studie ICT Media Design (IMD). Daar heb ik geleerd om vraagstukken vanuit meerdere perspectieven te bekijken, in plaats van enkel kennis over één vakgebied toe te passen.
Naast het studeren heb ik samen met twee andere studenten een eigen bedrijf opgericht. Op die manier ben ik in staat geweest om, tijdens mijn studiejaren, de theorie direct toe te passen in de praktijk. Tevens ben ik als zelfstandig ondernemer mensen blijven helpen door het toepassen van ICT.
Na mijn studie IMD had ik nog de behoefte om door te leren. Ik wilde meer weten over hoe IT binnen het bedrijfsleven toegepast kan worden. Daarom heb ik gekozen voor een master in communicatie- en informatiewetenschappen waarbij ik me heb gericht op hoe mensen digitale informatie waarnemen en verwerken.
Momenteel heb ik ruim twee jaar ervaring in het verwerken van grote datasets en deze als bruikbare informatie te presenteren richting eindgebruikers. Met mijn brede oriëntatie ben ik in staat om oplossingen te bieden voor vraagstukken binnen een organisatie. Hierbij gaat het niet alleen om de technische uitwerking, maar ook om het begrijpen van het vraagstuk.
Als schakel tussen de betrokken partijen (bijv. klant, werkvloer, management of IT-afdeling) werk ik graag interdisciplinair. Doordat ik het vraagstuk bespreek met de betrokkenen, breng ik de knelpunten en kansen in kaart. Met deze informatie kunnen de prioriteiten worden gesteld en kan ik een functioneel ontwerp maken dat aansluit op de gestelde wensen. De technische implementatie voer ik vervolgens individueel of in teamverband uit, afhankelijk van de situatie.